Piet-Hein Jonkergouw (voorzitter PGraad) en Wies Arts (programmamanager Dementievriendelijk Brabant) 
Foto: Karla Hoffman 

Zet en de PGraad werken al sinds 2012 aan een dementievriendelijk Brabant. Inmiddels telt Brabant meer dan 60 gemeenten met dementievriendelijke netwerken die bijdragen aan het creëren van een dementievriendelijke samenleving

Over PGraad

De PGraad is een Brabants kennis- en expertisenetwerk, waarin de belangenbehartigers van onze doelgroep, zoals Alzheimerafdelingen, en alle disciplines op het gebied van psychogeriatrie uit verschillende sectoren vertegenwoordigd zijn.

De Programmaraad Zorgvernieuwing Psychogeriatrie (PGraad) wil medeverantwoordelijkheid dragen voor het aanpakken van dementie in de sterk vergrijzende provincie Noord-Brabant. Het programma van de PGraad richt zich zowel op verbetering van de zorg en dienstverlening aan (thuiswonende) mensen met dementie als op ondersteuning van hun omgeving. De PGraad verzamelt en verspreidt kennis over nieuwe ontwikkelingen. Een van de speerpunten is bijvoorbeeld het project Brabant: in 2020 dementievriendelijk.

De PGraad wordt ondersteund door Stichting Zet. Zet levert door een team van adviseurs een bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van het programma van de PGraad. Zij doen dit door deelnemende gemeenten te ondersteunen bij het dementievriendelijk maken van de gemeente, maar ook door het organiseren van kennis- en inspiratiebijeenkomsten. Bovendien leveren beide zo een bijdrage aan (internationaal) onderzoek en innovatie op het gebied van dementievriendelijkheid.