Campagne 'Samen maken we Brabant Dementievriendelijk'

Gedeputeerde Henri Swinkels van de provincie Brabant gaf op zaterdag 17 juni in Tilburg het startsein voor de Vergeet-me-niet-tour, als onderdeel van de Brabantse Campagne. Vanaf dat moment rijdt er twee weken lang een informatiebusje (oud jaren ’70 VW-busje) langs markten en winkelcentra in verschillende Brabantse steden.

Reportage over de start van de Brabantse campagne

Doel van de campagne is om Brabant dementievriendelijk te maken en zoveel mogelijk Brabanders, minimaal 30.000, de gratis online GOED training te laten volgen. Deze campagne is tot stand gekomen door een samenwerking tussen PGraad/Zet en het landelijke programma Samen dementievriendelijk. In december 2016 tekenden zij hiervoor een samenwerkingsovereenkomst. Door de krachten te bundelen willen we Brabant als eerste provincie van Nederland dementievriendelijk maken.

Omroep Brabant was ook bij het startsein aanwezig en bracht een bezoek aan Wil van Erven uit Tilburg. Ze is 88 jaar en heeft dementie.

Herinnering van vijf bekende Brabanders

Bekende Brabanders zijn de gezichten van de campagne 'Samen maken we Brabant dementievriendelijk'. Meike de Jong (nieuwslezeres), Henri Swinkels (gedeputeerde Provincie Brabant), Christel de Laat (comédienne), Karin Bruers (cabaretière), en Wim van der Meeren (bestuursvoorzitter CZ) delen een herinnering die zij nooit zouden willen vergeten.

Verder vertellen Meike, Henri, Christel, Karin en Wim in een video-oproep op LinkedIn en Facebook waarom zij vinden dat Brabant dementievriendelijk moet worden.

Deel ook jouw herinnering!
Eén op de vijf mensen krijgt dementie. Door de gevolgen van dementie kunnen herinneringen vervagen of vergeten worden. Welke herinnering mag volgens jou niet vergeten worden? Deel jouw herinnering op facebook of tag @Samendv in een bericht!

Herinnering delen

Word dementievriendelijk, doe 'GOED'

Behalve mensen informeren over dementie, roepen we Brabanders op om één van de gratis online trainingen van Samen dementievriendelijk te doen. Met de training ‘GOED omgaan met dementie’ test je in vijftien minuten je kennis over dementie. Je leert in een aantal stappen hoe je contact maakt met iemand met dementie en hoe je hem of haar kunt helpen.

Ga naar trainingen

Waar en wanneer

  • 18 juni Rijsbergen
  • 19 juni Oss
  • 21 juni Oosterhout
  • 22 juni Bergen op Zoom
  • 23 juni Tilburg
  • 24 juni Helmond
  • 25 juni Bavel
  • 26 juni Roosendaal
  • 27 juni Eindhoven
  • 29 juni Den Bosch

Deel deze campagne