Theatervoorstelling Strepen op het raam

Strepen op het raam

Stichting Zet presenteert in samenwerking met De Kwekerij Theaterproducties ‘Strepen op het raam’, een lichtvoetige theatervoorstelling over dementie.

Dementie en de kracht van de verbeelding

Met ‘Strepen op het raam’ wil Stichting Zet overal in Brabant bewustwording rondom dementie vergroten en de discussie openen over de urgentie van een dementievriendelijke samenleving. Onder begeleiding van Stichting Zet gaan we na de voorstelling hierover in gesprek met het publiek.

De voorstelling laat de verwarring en twijfel zien waarmee zowel de persoon met (beginnende) dementie zelf als zijn naasten geconfronteerd worden. Eerst lijkt het om ‘gewone’ vergeetachtigheid te gaan, maar als vader zichzelf steeds vaker in de problemen brengt wordt de ernst van de situatie duidelijk. De voorstelling is licht-melancholisch van toon, maar heeft ook oog voor de absurde momenten die deze ziekte met zich meebrengt. Zowel thuis, als in contact met de buitenwereld.  

 

Film: Mike Productions

Inmiddels hebben we samen met De Kwekerij al op diverse plekken in Brabant en daarbuiten het programma “Strepen op het Raam” verzorgd. Dit kan ook bij jou! Het theater is in het najaar van 2020 nog op verschillende momenten te boeken (september/oktober/november). Het theater kan gespeeld worden voor een groot of klein publiek, en op verschillende locaties. In overleg stellen we samen een passend programma op, met het theaterstuk en een nagesprek als basis. Dit doen we rondom een vraagstuk dat lokaal leeft of aandacht behoeft, alles in het kader van een dementievriendelijke gemeenschap.

Interessant voor jouw gemeente, wijk of vereniging? Neem dan contact met ons op via info@dementievriendelijk.nl en we vertellen je graag meer.