Start Dementievriendelijk Cranendonck

Een intieme en ontroerende voorstelling door theatergroep Ervarea gaf op 27 november het startsein voor dementievriendelijk Cranendonck.

Gedurende de avond werd in beeld gebracht wat een dementievriendelijke gemeenschap voor mensen met dementie en hun naasten kan betekenen. Aan de hand van verschillende uit het leven gegrepen situaties werd soms pijnlijk maar vaak met een lach en een flinke dosis medeleven duidelijk  wat leven met dementie betekent voor de mensen zelf en hun mantelzorgers. Én hoe iedereen hier een handje bij kan helpen.

De Cranendonckse wethouder Marcel Lemmen benadrukte het belang van iedereen erbij blijven betrekken. ‘Stel jezelf ervan op de hoogte wat de ziekte inhoudt, en ga er op een normale manier mee om’. Eén van de hoofdrolspeelsters van de avond drukte aanwezigen op het hart om mensen met dementie in de eerste plaats te blijven zien als mens.

Aan het einde van de avond klonk de oproep ‘doe mee voor een dementievriendelijk Cranendonck!’, waaraan met ondertekening van het ‘ik-doe-mee-bord’ gretig gehoor aan werd gegeven.

De werkgroep gaat vol enthousiasme aan de slag!