Kennismaking SOCAV-methode

Meer eigen regie en autonomie in een dementievriendelijke gemeenschap

 20 mei 2021 | 14.00 - 16.00 uur | Online
 

In deze kennisbijeenkomst laten we je kennismaken met de SOCAV-(zorg)methodiek. We laten zien hoe je met persoonsgerichte ondersteuningsvaardigheden de regie terug kan leggen bij de persoon met dementie. We laten je kennis maken met deze regieondersteuning, en nemen je mee in hoe je hiermee aan de slag kunt in jouw omgeving en dementievriendelijke gemeenschap (DVG).

SOCAV - Spiegelen, Optimaliseren, Compenseren en Aanleren van Vaardigheden - is gericht op het behoud van eigen regie, waardigheid en autonomie bij mensen met dementie. Verzorgenden, familie en bijvoorbeeld vrijwilligers worden gecoacht om beter te zien en begrijpen wat de persoon met dementie zelf wil. Door verschillende strategieën te gebruiken om hen te ondersteunen bij betekenisvolle activiteiten, bloeien er soms vaardigheden op die eerder verloren leken te zijn.  

De kennisbijeenkomst is gericht op een breed publiek. Dus ben jij actief in een dementievriendelijke gemeenschap, als vrijwilliger, vanuit welzijn, de gemeente of bijvoorbeeld de bibliotheek? En wil je weten hoe regieondersteuning jouw omgeving dementievriendelijker kan maken? Schrijf je dan in voor deze kennisbijeenkomst! 

“SOCAV heeft veel voor mij en mijn moeder betekend. Als ik bij haar op bezoek kwam kon ik beter inspelen op haar wensen, waardoor de tijd samen mooier werd” vertelt een mantelzorger.

Zie: www.avoord.nl/nieuws/socav-in-de-thuissituatie

PROGRAMMA

14.00 uur       Opening en introductie
                     Anke van der Made, projectleider Dementievriendelijk Brabant

14.15 uur       Introductie SOCAV – Achtergrond, methode en werking
                       Lieve Roets, RadboudUMC; IQ Healthcare

15.00 uur       Interactieve sessie: ervaren regieondersteuning en toepassing in een DVG
                       Lieve Roets, RadboudUMC; IQ Healthcare
                       Ralph Huijbregts, Avoord

15.45 uur       Afsluiting        

 
Aanmelden

Het bijwonen van deze kennisbijeenkomst is gratis. Je ontvangt uiterlijk een week voorafgaand aan de bijeenkomst een bevestiging met de inloggegevens

 

AANMELDEN