Kennisbijeenkomst: Gezonde leefstijl en positieve gezondheid voor mensen met dementie 7 november 2018 Waalre

Mensen met dementie zijn net als ieder ander en voor ieder mens is het belangrijk om op een gezonde manier te leven. Tijdens deze kennisbijeenkomst staat een gezonde leefstijl voor mensen met dementie centraal. Hoe kunnen we er voor zorgen dat zij blijven bewegen en (gezond) eten zodat ze zelfredzamer zijn en bovendien prettiger leven? We maken ook de verbinding met positieve gezondheid. Bij dit concept draait het niet om de af- of aanwezigheid van ziekte, maar gaat het om het vermogen van mensen om met fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk eigen regie te voeren. Welke rol speelt positieve gezondheid binnen de zorgverlening voor mensen met dementie?

Hierover geven we experts het woord, om vervolgens met ervaringsdeskundigen uit de praktijk het gesprek aan te gaan. Inspireren, kennis en ervaringen delen staan daarbij centraal zodat u direct aan de slag kunt.

Programma

13:30 Inloop
14:00 Introductie door Wies Arts, programmamanager Dementievriendelijk Brabant (Zet)
14:15 Positieve gezondheid en de verbinding met dementie door Karin Linssen, ketenregisseur DKT Noordelijke Maasvallei en bestuurslid DNN
14:45 Het belang van beweging door Bianca Pastoors, fysiotherapeut (De Wever) 
15:15 Actief met eten: langer zelfredzaam en prettig leven door Phyllis den Brok, auteur van het boek ‘Meer eten minder zorg’  
15:45 Pauze
16:00 Interactieve sessie met zorgtrajectbegeleiders. Hoe maak je de vertaalslag naar lokaal niveau?
16:45 Afsluiting

Voor wie?

Netwerken Dementievriendelijke Gemeenschappen en geïnteresseerden. 

Aanmelden

Deelname is gratis. U kunt zich hier aanmelden. U ontvangt een week voor de bijeenkomst de bevestiging met locatiegegevens.