IMPACTMONITORING DEMENTIEVRIENDELIJKE GEMEENSCHAPPEN

Op 21 juni en 2 juli hebben verschillende dementievriendelijke netwerken uit heel Noord-Brabant kennis gemaakt met de methode impactmonitoring van Zet. De door Zet ontwikkelde methode voor impactmonitoring maakt op een praktische manier maatschappelijke impact zichtbaar.

Het gebruik van impactmonitoring maakt inzichtelijk wat je als dementievriendelijk netwerk doet en realiseert. Daarnaast helpt het gebruik van deze methode om effectiever aan de slag te gaan met de tien doelstellingen van een dementievriendelijke gemeenschap.

Tijdens de goed bezochte bijeenkomsten (in Bladel en Etten-Leur) leerden de deelnemers hoe impactmonitoring voor maatschappelijke initiatieven in zijn werk gaat.

Na een korte introductie over o.a. meetmomenten en gebruikte definities gingen de deelnemers zelf aan de slag. Samen met een adviseur impactmonitoring en de programmaleider dementievriendelijk Brabant werd het levensgrote ‘impact-spel’ gespeeld.

De methode is een concrete manier om grip en zicht te krijgen op het verschil dat je maakt.
Wil je meer weten  of zelf aan de slag met het monitoren van maatschappelijke impact? Neem contact met ons op via info@dementievriendelijk.nl