Dementievriendelijk Dongen

Op dinsdag 15 mei vond de startbijeenkomst van Dementievriendelijk Dongen plaats in het gemeentehuis. De bijeenkomst gold als het startschot van het bundelen van krachten om te komen tot een dementievriendelijke gemeenschap in Dongen.

De avond  in Dongen werd geleid door de Brabantse comedienne Christel de Laat, en was goed bezocht, door Dongenaren uit verschillende lagen van de samenleving.  De bijeenkomst startte met een introductie over het programma Dementievriendelijk Brabant door Wies Arts (Pgraad/Zet). Verhalen gegrepen uit het leven gaven de avond kleur, bijvoorbeeld het verhaal over het blijven betrekken van een koorlid met dementie bij het plaatselijke koor. Wat volgde, was een vlammend pleidooi van wethouder Piet Panis voor meer kennis over omgaan met dementie bij politie, winkeliers, en bij de gemeente zelf (handhavers, loketmedewerkers, et cetera).  

Na de pauze werden de aanwezigen in groepen verdeeld, om de drie speerpunten van Dementievriendelijk Dongen (taboedoorbreking, samen en inzicht biedt uitzicht) te vullen met concrete ideeën en initiatieven. De bijeenkomst werd gezamenlijk afgesloten met het zetten van handtekeningen op het 'Ik doe mee bord' voor een dementievriendelijk Dongen.