Boek 'Om nooit te vergeten'

Onthulling opbrengst  boek 'Om niet te vergeten' bij opening Dementheek Veghel

Tijdens de opening van de Dementheek in december in de bibliotheek in Veghel is het bedrag onthuld wat  de verkoop van het boek 'Om niet te vergeten, woorden en beelden kleuren de gemeente Veghel' heeft opgebracht.

Het boek werd op 29 mei jl. gepresenteerd en heeft zijn weg gevonden naar de harten van heel veel  Veghelaren. De boodschap 'om niet te vergeten'  had een tweeledig doel. Natuurlijk een herinnering aan de gemeente Veghel, die over enkele weken opgaat in de gemeente Meierijstad, maar ook bedoeld als een ondersteuning voor de mensen die leiden aan dementie. Diverse sponsoren hebben ervoor gezorgd, dat het mogelijk werd het boek in omloop te brengen.

De hele opbrengst van het boek zal worden overgedragen aan de Stichting Vrienden van Dementievriendelijk Meierijstad. Namens de stichting zal Alda Gloudemans aanwezig zijn om het bedrag in ontvangst te nemen.

Vanuit de Stichting Vrienden van Dementievriendelijk Meierijstad kan als eerste concrete daad de oprichting van de Dementheek mede mogelijk gemaakt worden. In de loop van 2017 financiert de Stichting een bijzondere foto-expositie die  door Meierijstad  zal gaan reizen. Fotografen van de verschillende fotoclubs in Meierijstad zijn uitgenodigd om in foto’ s nog de passie en positieve beleving tot uitdrukking te brengen van mensen die dementie hebben.  Deze activiteit wordt mede ondersteund door het promotiebureau van de gemeente Meierijstad.

Zo zullen er dankzij het geweldige initiatief van Marie José Keurlings door  de stichting steeds nieuwe  initiatieven op het gebied van dementievriendelijk samenleven in Meierijstad kunnen worden ondersteund.